Verslagen

Kampenhout - KVK Beringen 3-1

In deze degradatietopper kwam KVK na 21’ op voorsprong via een corner van Gronski (die ofwel rechtstreeks binnenging ofwel nog geraakt werd door een thuisspeler). Kort na de rust werd die voorsprong echter tenietgedaan. In de slotfase ging KVK zelfs nog helemaal kopje onder. 

KVK: Delarbre , Montagnino, Mcmillen, Demirsoy, Kislali, Gronski (61’ Visser), Schmitz, Creemers, Driessen, Vangeel, Sahuke (46’ Karadogan).

Doelpunten : 21’ own-goal 0-1 , 51’ Er 1-1, 90’ Put 2-1, 90’ Roekens 3-1

KVK Beringen - Wijgmaal 0-2

KVK: Delarbre, Montagnino (74’ Palmans), Mcmillen , Er (61’ Yazgan), Demirsoy, Visser, Gronski, Schmitz, Dunkwu (45’ Tarcan),  Creemers, Sahuke.

Doelpunten: 56’ Alassan 0-1,  89’ Alassan 0-2

Verslag HBVL:  In een regelrecht degradatieduel dwong Wijgmaal de beste kansen af. Naast de twee doelpunten werden nog twee strafschoppen gemist. Een onmondig Beringen kreeg slechts twee ballen tussen de palen. De reactie van trainer Kurt Van de Paar was duidelijk: "Dit was heel slecht. Ik moest vandaag puzzelen maar dat is geen euxcuus. Slechts twee spelers waren op niveau. De vraag is of sommige spelers dit niveau wel aankunnen. Zij denken allemaal van wel maar dat moeten ze toch eens in de spiegel kijken."

Eendracht Termien - KVK Beringen 1-0

In een zeer aangename eerste helft had de thuisploeg iets meer balbezit, maar het waren de bezoekers die het betere van het spel hadden. De beste kans was voor Sahuke, maar diens schot werd op het laatste nippertje nog afgeblokt. 

Termien begon scherp aan de tweede helft en Delarbre moest al in de eerste seconden de meubelen redden.  Beringen herstelde snel het evenwicht en de paetij bleef goed op en af gaan. Een kwartier voor tijd had Sahuke de beste kans van de match. De goal viel echter aan de overkant bij een vrijeschop die werd binnengekopt. Een zure nederlaag in een match waar Beringen meer verdiende. In een tumultueuze slotfase kreeg Tarcan nog rood. Net daarvoor liet hij nog een grote kans op de gelijkmaker liggen. 

KVK : Delarbre, Montagnino, Mcmillen, Demirsoy, Visser, Gronski (74’ Tarcan), Schmitz, Creemers, Driessen (82’ Yazgan), Vangeel, Sahuke. 

Doelpunten: 80’ 1-0 

KVK Beringen - KVK Wellen 2-0

In een wedstrijd die goed op en af ging, bleven kansen uit. Na twintig minuten moest Wellen met tien verder na een rode kaart voor de goalie (hands buiten de backlijn). Beringen ging op zoek naar de openingstreffer, maar ook een fel Wellen was gevaarlijk via enkele counters.

Beringen zette na de rust meer druk en Sahuke zorgde met het hoofd voor de verlossende 1-0. Het vervolg was ondermaats en een knokkend Wellen bleef in haar kansen geloven. In de blessuretijd zorgde Driessen voor de 2-0 eindstand. 

KVK: Delarbre , Montagnino, Creemers, Mcmillen, Demirsoy (88’ Yazgan ), Visser, Gronski (80’ Tarcan), Sahuke, Driessen, Vangeel.

Doelpunten: 60’ Sahuke 1-0 , 90’ Driessen 2-0

Schoonbeek-Beverst - KVK 2-0

Versiag HBVL: 

Hoe je het ook draait of keert, Beringen speelde geen goede wedstrijd. De bezoekers konden heel weinig kansen afdwingen omdat de laatste pas onzuiver was. Voor rust mikte Visser twee keer naast doel en na de koffie besloot Driessen nipt naast. "Ik moest geen enkele bal pakken," bevestigde doelman Tim Bollen. "In de drie voorbije wedstrijden moest ik mij acht keer omdraaien maar nu stond er weer een blok voor mij. Zelf creëerden wij ook niet veel kansen maar we scoren op een goed moment." Over dat openingsdoelpunt was er veel discussie. Doelman Delarbre ranselde het schot van Thierie met een ultieme reflex uit zijn doelvlak. Al dan niet achter de lijn? "Het was geen doelpunt. Ik stond met mijn voeten op de lijn en mijn handen waren ervoor", beweerde de KVK-doelman. "Niemand juichte trouwens in eerste instantie, ook de lijnrechter reageerde niet meteen. Tot ieders verbazing kende de scheidsrechter Bury na enige aarzeling het doelpunt goed. Hij beweerde na afloop zelfs dat de bal een halve meter over de doellijn was." Ook Thierie is formeel. "Het was heel nipt maar de bal was wel degelijk tien centimeter over de lijn. Voor alle zekerheid liep ik naar de lijnrechter om te bevestigen." Het doelpunt was het kantelmoment van de wedstrijd. Beringen, dat al zo moeilijk scoort, was nu op achtervolgen aangewezen en de thuisploeg kon op de tegenaanval speculeren. Het offensief van Beringen na rust leverde welgeteld één kans op. Tien minuten voor tijd telde de net ingevallen El Mansouri bij zijn eerste balcontact Beringen definitief uit. "Het onterecht toegekende doelpunt was beslissend maar we moeten de fout ook bij ons zelf zoeken", gaf Delarbre toe. "De echte winnaarsmentaliteit ontbreekt op dit moment en die vechtlust zag je wel bij onze tegenstander. Net tegen deze ploegen moeten wij punten pakken. Nu moeten we nog meer naar beneden kijken." Na drie nederlagen op rij boekte Schoonbeek-Beverst een verlossende zege. "Dit zijn drie gouden punten. Denderend was het zeker niet, maar we speelden heel zakelijk. Nu volgen Nijlen en Kampenhout. Ook tegen deze ploegen moeten we weer punten kunnen pakken."

KVK: Delarbre, Montagnino , Er, Demirsoy, Visser, Kislali, Gronski, Creemers, Driessen (78’ Tarcan), Vangeel, Sahuke. 

Doelpunten: 26’ 1-0, 79’ 2-0

KVK - Sint-Lenaarts 1-1

In een kansarme eerste helft had Nolle op het halfuur twee wereldsaves in huis. Tien minuten later was het aan de overkant wel raak bij de eerste kans van de bezoekers. 

Na de rust ging KVK op zoek naar de gelijkmaker, maar het geraakte moeilijk aan kansen tegen de stevige bezoekers. Twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip na een handsbal maar Sahuke trapte veel te zwak. Beringen leek af te stevenen op een nieuwe nederlaag, maar in de blessuretijd werd het alsnog 1-1 via Sahuke. 

KVK: Delarbre, Mcmillen, Er, Vangeel, Demirsoy, Visser, Tarcan (64’ Gronski), Schmitz, Creemers, Driessen (64’ Kislali), Sahuke. 
 
Doelpunten: 36’ 0-1 , 90’ Sahuke 1-1

Esperanza Pelt - KVK 2-4

Verslag HBVL:

De thuisploeg kende nochtans een droomstart. Na twee minuten schilderde Goossens een vrijschop op het hoofd van Stankov, die Delarbre kansloos liet. Esperanza leek onder stoom te komen: de 2-0 werd nog afgekeurd wegens buitenspel en op een schot van Goossens moest de KVK-goalie alles uit de kast halen. Tot dan waren de bezoekers zo goed als nergens.

"We hadden inderdaad even nodig om aan het spel van onze tegenstander te wennen. Ze zetten hoog druk en wij reageerden zenuwachtig. Maar we toonden een goede mentaliteit en kwamen beter in de wedstrijd", analyseert dubbele doelpuntenmaker Er.

Even voor het halfuur was Beringen daar dan: Er leek zich te verslikken in de bal, maar kwam toch tot een schot. En wat voor één, de bal vloog richting winkelhaak en liet Swinkels kansloos. En twee minuten later was het opnieuw Er die goed opgesteld stond om de rebound tegen de netten te trappen: 1-2. Uit anderhalve kans twee keer scoren, Er kan het. Doelman Swinkels wist het even niet meer: "We slikken te gemakkelijk doelpunten. Onze verdediging staat er wel, maar dat tikkeltje extra scherpte lijkt te ontbreken."

Esperanza bleef niet bij de pakken zitten en toen Hendrikx de gelijkmaker op hoekschop in doel devieerde, sloeg het vuur weer even in de pan. Een onuitputbare Scheelen dweilde de rechterflank voor de zoveelste keer af en bediende Stankov, die onbegrijpelijk miste. Vlak na rust een bijna identieke situatie als in de eerste helft, maar nu in het voordeel van de bezoekers: vrijschop op de rand van de zestien met Visser achter de bal. Hij mikt het leer door een bos van benen voorbij alles en iedereen.

Esperanza was opnieuw op achtervolgen aangewezen. Die achtervolging leek eerder een chasse patate. Verder dan de Beringse zestienmeter reikten de meeste pogingen niet. Al was Adriaans er met een schot in het zijnet het dichtst bij. In blessuretijd stak Sahuke Mandi op counter het mes nog een beetje dieper: 2-4. "Vandaag was onze tweede helft niet goed. Waar we anders toch nog kansen bij elkaar spelen, ontbrak het nu aan structuur. We speelden te overhaast. Het is duidelijk dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen en dat mag niet te lang meer duren. Ik denk dat we dringend uit een ander vaatje moeten tappen", besefte aanvoerder Smolders.

Pelt: Swinkels, Mansaray (71' Jacobs), Adriaans (71' Geebelen), Hendrikx (71' Lopes-Mendes), Scheelen, Kocak, Goossens, Smolders, Stankov, Rijkers, Alkan.

KVK: Delarbre, Mcmillen, Er, Demirsoy, Visser (89' Montagnino), Driessen (66' Kislali), Schmitz, Tarcan, Creemers, Vangeel, Sahuke..

Gele kaarten: Driessen, Lopes-Mendes, Scheelen.

Doelpunten: 2' Stankov 1-0, 25' Er 1-1, 29' Er 1-2, 33' Hendrikx 2-2, 48' Visser 2-3, 94' Sahuke 2-4. 


KVK - Betekom 1-2

In een povere en gesloten partij had Sahuke voor de rust de beste kans, maar oog in oog met Nauwelaerts, kon de bezoekende goalie nog net redden met zijn been. 

Na de rust waren de bezoekers agressiever, maar kansen bleven uit. Toch kwamen zij op voorsprong via een vrijeschop en nog geen twee minuten later bezegelde Hermans het lot van de thuisploeg. De thuisploeg reageerde veel te slap en de aansluitingstreffer van Gronski zorgde even voor wat spanning, maar verder geraakte de thuisploeg niet.

KVK : Delarbre, Montagnino (78' Yazgan), Tarcan (65' Driessen), Mcmillen, Er, Visser, Kislali, Gronski, Schmitz, Creemers, Sahuke.

Doelpunten: 69' De Winter 0-1, 72' Hermans 0-2, 84' Gronski 1-2.


© 2022 Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.